Krilna garažna vrata

Ko ni možnosti za vgradnjo sekcijskih dvižnih garažnih vrat, se pogosto kupci odločijo za krilna garažna vrata. Slednja so pogosta izbira tudi pri ljudeh, ki ne želijo menjati načina odpiranja vrat, na katerega so se navadili.

Kljub temu imajo za večje udobje krilna garažna vrata možnost na daljinsko odpiranje, pogon se montira na strop garaže.

Prednosti

Prednosti krilnih garažnih vrat so dobra izolacija, več možnosti montaže (na zunanjo stran, med zidovi ali znotraj garaže), ne potrebujemo prostora za vodila, estetski izgled, ki se prilagodi tako starejšim, kot novo-gradnjam.

Slabosti

Negativna plat krilnih garažnih vrat je ročno odpiranje, ob odprtih vratih pa je potrebno tudi zagotoviti prostor pred garažo.

Cena

Cena krilnih garažnih vrat je podobna ceni rolo vrat, je višja od dvižnih sekcijskih vrat ter nižja od stranskih sekcijskih vrat.

Na kaj biti pozoren pri izbiri?

Pri izbiri krilnih garažnih vrat je potrebno biti pozoren na to, da se vrata kupijo od preverjenega proizvajalca, z dolgoletno prisotnostjo na trgu. S tem se izognemo težavam v situacijah, ko se pokaže potreba po servisiranju. Preverjen proizvajalec vrat svojim strankam rezervne dele za vrata zagotavlja tudi 10, 20 ali več let po montaži vrat.

Meni