Stranska sekcijska garažna vrata

Stranska sekcijska garažna vrata bodo prava izbira tedaj, kadar nimamo prostora na stropu oz. imamo ostale omejitve za vgradnjo dvižnih vrat.

Največkrat se za to odločijo tisti, ki imajo zelo nizke garaže ali pa imajo v notranjosti garaže na stropu določene omejitve (luči, cevi, prečni nosilci …). Tudi tu večja gradbena dela niso potrebna.

Prednosti

Prednosti stranskih sekcijskih vrat so odpiranje na daljinca, dobra izolacija, proti-vlomna zaščita ter možnost vgradnje pri minimalni prekladi. Trenutno je v fazi testiranja vgradnja osebnega prehoda v stranska vrata, bodo pa prav kmalu gotovo tudi to ena izmed prednosti tega tipa vrat.

Slabosti

Negativna plat stranskih sekcijskih vrat je slabše tesnenje v primerjavi s sekcijskimi dvižnimi vrati. Za vgradnjo potrebujemo prostor na eni izmed strani garaže.

Cena

Stranska sekcijska garažna vrata so v primerjavi z ostalimi tipi vrat nekoliko dražja.

Na kaj biti pozoren pri izbiri?

Pri izbiri stranskih sekcijskih garažnih vrat je potrebno biti pozoren na to, da se vrata kupijo od preverjenega proizvajalca, z dolgoletno prisotnostjo na trgu. S tem se izognemo težavam v situacijah, ko se pokaže potreba po servisiranju. Preverjen proizvajalec vrat svojim strankam rezervne dele za vrata zagotavlja tudi 10, 20 ali več let po montaži vrat.

Meni