Dvižna vrata

Sekcijska dvižna vrata so pri kupcih prva izbira – kar 80 % ljudi, ki izbira nova garažna vrata, se odloči za sekcijska dvižna vrata.

Za vgradnjo večja gradbena dela običajno niso potrebna. Dvižna vrata se največkrat odpirajo navpično navzgor, se lomijo pod stropom in nato zapeljejo vodoravno v prostor.

Prednosti

Prednosti sekcijskih dvižnih garažnih vrat so odpiranje na daljinca, dobra izolacija, proti-vlomna zaščita, dobro tesnenje in možnost vgradnje vrat (t.i. osebni prehod) v vratih. Slednje pride še kako prav, ko je treba iz garaže pripeljati kolo, kosilnico in ostale pripomočke. Če so sekcijska dvižna vrata izdelana po meri, je to tudi ena izmed bistvenih prednosti, saj se tako lahko ‘reši’ tudi kakšne izven-serijske garaže.

Slabost

Edina negativna plat sekcijskih dvižnih vrat je, da za njih potrebujemo prostor v garaži in sicer pod stropom, kamor se zapeljejo vrata.

Cena

Sekcijska dvižna vrata so cenejša od ostalih tipov vrat s podobnimi specifikacijami.

Na kaj biti pozoren pri izbiri?

Pri izbiri sekcijskih dvižnih vrat je potrebno biti pozoren na to, da se vrata kupijo od preverjenega proizvajalca, z dolgoletno prisotnostjo na trgu. S tem se izognemo težavam v situacijah, ko se pokaže potreba po servisiranju. Preverjen proizvajalec vrat svojim strankam rezervne dele za vrata zagotavlja tudi 10, 20 ali več let po montaži vrat.

Meni