Kakšna garažna vrata izbrati?

Se že nekaj let odločate za nova garažna vrata, pa ne veste, kje pričeti?

Izbira garažnih vrat ni enostavna, zato smo pripravili nekaj osnovnih informacij, ki vam bodo v pomoč pri odločitvi. Obstaja več tipov garažnih vrat, znotraj vsakega pa veliko različnih možnosti izbire. Kakšna garažna vrata bodo prava za vaše potrebe in razpoložljiv prostor?

Kateri tip bo pravi?

Obstaja več tipov garažnih vrat. Najbolj pogosto se posamezniki odločijo za sekcijska dvižna garažna vrata. Ta vrata se zapeljejo pod strop, tako da je pogoj za montažo prostor pod stropom. Če tega ni, so druga najbolj pogosta izbira stranska sekcijska garažna vrata. Za tiste, ki imajo trenutno vrata na ročno odpiranje in bi želeli ta način ohraniti, bodo prava izbira krilna garažna vrata. Če pa v garaži ni prostora za nobenega izmed omenjenih tipov vrat, se lahko vgradi rolo garažna vrata.

Vizualni izgled

Ko je tip vrat izbran, pride na vrsto vizualna podoba garažnih vrat. Ta se lahko popolnoma zlije s hišo, lahko pa so vrata element, ki izstopa in hiši doda piko na i. Kupci lahko danes izbirajo med ogromno različnimi vizualnimi možnostmi, kot so imitacije lesa, različni vzorci, print na panele, … Možnosti izbire so še večje, če vrata izberemo pri proizvajalcu, ki ima lastno lakirnico.

Izbira proizvajalca

Vsaj tako kot primeren tip vrat in vizualna podoba, je pomembna izbira kakovostnega proizvajalca. Izbira ni enostavna, saj je na trgu z vsakim dnem več ponudbe, tudi cene so tako različne, da se kupec velikokrat počuti izgubljenega. Svetujemo vam, da izberete proizvajalca, ki se prednostno ukvarja s garažnimi vrati in slednja niso le eden izmed njegovih produktov. Le tako lahko verjamemo, da se podjetje povsem posveča kakovostnim garažnim vratom. Proizvajalec naj ima več let izkušenj, za mnenje pa povprašajte sosede, prijatelje, znance. Najbolj pa je pomembno, da izberemo proizvajalca, ki bo odziven tudi v primeru, če bi potrebovali servis garažnih vrat. O tem si več lahko preberete tukaj.

Kam gre prihodnost garažnih vrat?

Tudi področje garažnih vrat, kot vsa druga, se hitro razvija in prilagaja času. Stranke želijo vedno boljše, hitrejše, lepše, bolj kakovostno in proizvajalci se trudimo zadostiti vsem tem kriterijem. Pri nas smo vizualne možnosti razširili z lastno lakirnico, garažna vrata so izdelana po meri, po odzivih strank pa je dobrodošlo tudi to, da imamo lastno montažno ekipo. Pa prihodnost? Še več vizualnih možnosti! Z letošnjim letom smo uvedli print na panele, s katerim si stranke lahko dejansko pričarajo vrata povsem po svoji izbiri. Najbolj drzni so navdušeni nad zanimivimi ilustracijami. Zakaj pa ne Formula 1 na garažnih vratih? Novost so tudi hitrejši pogoni dvižnih vrat, najbolj sveža pa je vgradnja osebnega prehoda v stranska sekcijska vrata, kar je trenutno še v fazi testiranja.

Meni