Pogoni garažnih vrat – pomembno je, da imajo jermenski prenos

Dobri pogoni garažnih vrat so vsi, ki ob rednem servisiranju vrat delujejo 15 ali več let. Sodobni pogoni garažnih vrat so tihi, hitri in varčni, vzporedno z razvojem tehnologije pa tudi vedno bolj digitalizirani.

Pri garažnih vratih je zares pomembno, da imajo pogoni jermenski prenos. Zakaj? Zato, ker jermenski prenos v primerjavi z klasičnim prenosom na verigo nudijo bolj gladko ter tiho delovanje, kar je pri garažnih vratih izjemnega pomena.

Sicer pa strankam pri pogonih svetujemo, da se v prvi vrsti odločajo glede na njihove potrebe. Če jim je pomembna hitrost, naj vzamejo hitrejši pogon, če pa potrebujejo pogone z dodano funkcionalnostjo, naj se odločijo za pogone, ki to omogočajo (priklop internetnega vmesnika, kamere…).

Najboljši pogoni, ki jih trenutno najdemo na trgu združujejo hitrost 20 cm/s ali več, možnost upravljanja vrat na daljavo in možnost spremljanja delovanja vrat na daljavo – kamera.

Seveda pa se vedno bolj digitalizirajo tudi pogoni garažnih vrat. Poleg že znanega odpiranja z pomočjo daljinca, čitalca prstnih odtisov ali kodnega ključa, je sedaj omogočeno tudi odpiranje vrat z pametnim mobilnim telefonom, preko internetnega vmesnika (gateway). Tako imate lahko popoln nadzor nad svojimi garažnimi vrati, kjerkoli na svetu. Vrata lahko odpirate in zapirate, prav tako lahko preverite, kdaj so bila vaša garažna vrata nazadnje odprta oz. koliko časa so odprta. Sistem stranko lahko tudi opozori v trenutku, ko se njihova vrata odprejo. V praksi je zadeva uporabnikom zelo zanimiva, ko pa pride do realizacije, se za to opcijo vendarle odloči malo strank. Verjamemo pa, da bo – glede na to, kako hitro se razvija digitalni svet – internetni vmesnik vedno bolj priljubljen.

Meni